Welkom bij de nieuwe Vastgoedscanner!

Op 1 april is de nieuwe Vastgoedscanner gelanceerd. In deze nieuwe Vastgoedscanner zijn de wensen uit het gehouden gebruikersonderzoek zoveel mogelijk verwerkt. Ook de vormgeving is aangepakt en in een fris, nieuw jasje gegoten.  Een kort overzicht van de belangrijkste wijzigingen:

Sneller zoeken

Voortaan kan à la Google worden gezocht en wordt de gewenste informatie uit de beschikbare gegevensgroepen gepresenteerd in één overzichtelijk rapport. Een opgevraagd rapport blijft een week toegankelijk.

Nieuwe indeling gegevensgroepen

De volgende gegevensgroepen kunnen worden opgevraagd: object, objectindeling, plattegrond, deelobjecten, WOZ-waarde, lokale lasten, kadastraal, buurtstatistiek en woninginformatie. De gegevensgroepen objectindeling en plattegrond zijn uitsluitend voor objecten in de gemeente Rotterdam beschikbaar, terwijl de WOZ-waarde alleen aan geautoriseerde afnemers ter beschikking wordt gesteld.  Het referentiewoningrapport en het WOZ-taxatieverslag zijn niet meer opvraagbaar. Voor dit laatste rapport is de gegevensgroep deelobjecten een goed alternatief.

Gewijzigde tarieven en voorwaarden

Met de nieuwe Vastgoedscanner zijn de tarieven en voorwaarden gewijzigd. Voor de meeste gebruikers van de Vastgoedscanner geldt dat zij bij gelijke afname op jaarbasis niet duurder uit zullen zijn. Meer informatie is te vinden op de pagina ‘Hoe werkt het‘.

Contactpersonen / licentiehouders

Per organisatie (vestiging) heeft DataLand één aanspreekpunt. Deze contactpersoon kan wel of geen gebruiker van de Vastgoedscanner zijn. Deze contactpersoon noemen we per 1 april licentiehouder. Elke licentiehouder krijgt toegang tot de Vastgoedscanner, ook als deze zelf geen rapporten wil opvragen. De licentiehouder kan voortaan zonder tussenkomst van DataLand  gebruikersinstellingen aanpassen en/of gebruikers toevoegen of verwijderen. Ook heeft de licentiehouder inzicht in het gebruik van de Vastgoedscanner voor de gehele vestiging en kan de licentiehouder de laatste vijf facturen inzien. Gebruikers hebben inzicht in hun eigen gebruik van de Vastgoedscanner.

Meer informatie?

In de applicatie van de Vastgoedscanner zijn helpteksten en een handleiding beschikbaar. Uiteraard kunt u contact met ons opnemen als u vragen en/of opmerkingen heeft.

DataLand wenst u veel plezier bij het gebruik van de nieuwe Vastgoedscanner!

 

 

DEEL DIT BERICHT