Hoe kom ik achter de inhoud van een rapport?

Van elk type rapport is een voorbeeldrapport beschikbaar dat gratis is op te vragen. U kunt dit rapport op twee manieren opvragen:

  1. Tijdens het opvragen van een object ziet u de beschikbare gegevensgroepen voor het adres achter elkaar staan. Door op de knop ‘Meer’ te klikken, komt u bij de pagina waarop een beschrijving wordt gegeven van de betreffende gegevensgroep. Geheel onder aan deze pagina staat ‘BEKIJK VOORBEELDRAPPORT’ waarmee u een voorbeeldrapport kunt opvragen.
  2. De pagina die opgevraagd kan worden vanuit de applicatie is ook direct te benaderen via http://vastgoedscanner.nl/hoe-werkt-het/ en door te klikken op het gewenste rapport.

Waarom kan ik het adres niet vinden?

Met de i-knop achter ‘Zoeken’ vindt u vele mogelijk om een adres en daarmee rapportinformatie te vinden. Let er op dat wanneer een postcode deel uitmaakt van de zoekvraag u deze zonder spatie dient in te geven, dus ‘8091HP’ en niet ‘8091 HP’. Wanneer u op zoek bent naar een adres met een huisletter, dan dient u huisnummer en huisletter NIET aaneen te schrijven, dus ‘Lange Tiendeweg 13 a’ en niet ‘Lange Tiendeweg 13a’. Zoekt u in dit geval op ‘Lange Tiendeweg 13’ dan zal het adres ‘Lange Tiendeweg 13a’ een van de zoekresultaten zijn.

Wat betekent ‘Geen treffers gevonden’ als ik een kadastraal rapport opvraag?

Bij het opvragen van Kadastrale informatie wordt informatie bij het Kadaster opgevraagd op basis van de zogeheten ‘Kadastrale aanduiding’. Omdat het opvragen in de Vastgoedscanner vrijwel altijd op adres plaatsvindt, wordt er op de achtergrond met een relatietabel van het Kadaster gezocht naar de bijbehorende kadastrale aanduiding. In enkele gevallen kan de aanduiding niet gevonden worden omdat de relatie nog niet gelegd is of niet gelegd kan worden. Het kadastrale rapport is in dit geval niet opvraagbaar via de Vastgoedscanner.

Waarom is de WOZ-waarde niet beschikbaar?

Als gevolg van hernummeringen, bouw of sloop, bezwaarprocedures of waardeblokkeringen zijn individuele waarden soms niet opvraagbaar. Van gemeenten die niet aangesloten zijn bij DataLand zijn eveneens geen WOZ-waarden beschikbaar.