Over ons

Via de Vastgoedscanner kunnen publieke en private partijen, zoals provincies, gemeentelijke samenwerkingsverbanden, banken, verzekeraars, makelaars en notarissen, gemakkelijk en snel de WOZ-waarde opvragen van bijna 9 miljoen objecten, oftewel ruim 95% van alle objecten in Nederland. Dat wil zeggen, partijen die volgens de wet toegang hebben tot de WOZ-waarde. De toegang tot de exacte WOZ-waarde is namelijk beperkt. Dit hangt samen met wetgeving op het gebied van privacy. De wetgever bepaalt dan ook welke gebruikersgroepen toegang hebben tot de WOZ-waarde.

Welke gegevens zijn aan te vragen in de Vastgoedscanner?

De Vastgoedscanner telt negen gegevensgroepen die (afhankelijk van de beschikbaarheid) door de gebruiker opgevraagd kunnen worden. De door de gebruiker geselecteerde gegevensgroepen worden in één rapport opgenomen. Bij ‘Hoe werkt het‘ vindt u hierover meer informatie.

Welke gemeenten zijn vertegenwoordigd?

Momenteel zijn 381 van de 388 gemeenten aangesloten, dus de gegevens zijn daardoor bijna landsdekkend. Bekijk hier een overzicht van alle deelnemende gemeenten.

DataLand

De Vastgoedscanner is een dienst van DataLand. DataLand is in 2001 opgericht en sindsdien uitgegroeid tot een professionele organisatie die bestaat uit een enthousiast team van 16 mensen. Als gemeentelijk samenwerkingsverband ontzorgen, ondersteunen en faciliteren we dagelijks gemeenten op het gebied van geo-, WOZ- en vastgoedinformatie, oftewel objectinformatie. In het bestuur van DataLand zijn gemeenten en de VNG vertegenwoordigd.

Meer informatie over DataLand is te vinden op onze website.