Nieuwsberichten

Beëindiging Vastgoedscanner

Zoals u wellicht weet, zal DataLand zijn activiteiten beëindigen per 1 januari 2022. Het Kadaster neemt de dienstverlening over. Wat betekent dit voor u als gebruiker van de Vastgoedscanner en wat moet u doen om na 1 januari 2022 door te gaan bij het Kadaster?

Beëindiging Vastgoedscanner logo
LEES MEER

Aanpassing keuzemenu WOZ-waardegegeven per 25 mei 2021

In het keuzemenu kunt u zich bij het opvragen van het WOZ-waardegegeven niet meer beroepen op de vierde Europese richtlijn inzake kapitaalvereisten (CRR/CRD IV) en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

Aanpassing keuzemenu WOZ-waardegegeven per 25 mei 2021 logo
LEES MEER

Keuzemenu voor gebruik Vastgoedscanner aangepast

Maakt u gebruik van de Vastgoedscanner? Dan moet u via een keuzemenu aangeven op welke juridische grond u gebruik maakt van de gegevens uit de Vastgoedscanner. In dit keuzemenu is de derde optie aangepast. Deze optie komt voort uit de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (Wwft) die in 2020 is aangescherpt.

Keuzemenu voor gebruik Vastgoedscanner aangepast logo
LEES MEER

Tarieven Vastgoedscanner 2021

Met ingang van 1 januari 2021 worden de tarieven voor de Vastgoedscanner aangepast. Deze wijzigingen zijn het gevolg van een

Tarieven Vastgoedscanner 2021 logo
LEES MEER

Tarieven Vastgoedscanner 2020

Met ingang van 1 januari 2020 worden de tarieven voor de Vastgoedscanner aangepast. Deze wijzigingen zijn het gevolg van een

Tarieven Vastgoedscanner 2020 logo
LEES MEER

Erfpachtregeling Amsterdam: oude WOZ-waarden blijven beschikbaar

De gemeente Amsterdam heeft onlangs haar regelgeving met betrekking tot de afkoop van erfpacht vernieuwd. Voor de afkoopregeling zijn de WOZ-waarden vanaf 2015 relevant. In de Vastgoedscanner worden echter alleen de waardegegevens van de laatste vier jaar opgenomen. Om Amsterdamse afnemers en met name makelaars tegemoet te komen is het nu mogelijk om uitsluitend voor de hoofdstad alle WOZ-waarden vanaf 2015 in het rapport op te nemen.

Erfpachtregeling Amsterdam: oude WOZ-waarden blijven beschikbaar logo
LEES MEER

Tarieven Vastgoedscanner 2019

Met ingang van 1 januari 2019 worden de tarieven voor de Vastgoedscanner aangepast. Deze wijzigingen zijn het gevolg van een toepassing van de inflatiecorrectie, tarieven die aan DataLand worden doorberekend en ontwikkelingen rondom de beschikbaarheid van WOZ-gegevens.

Tarieven Vastgoedscanner 2019 logo
LEES MEER

Bereikbaarheid dinsdagmiddag 11 september

Vanwege het jaarlijkse teamuitje is DataLand vanaf ca. 11:30 gesloten. Woensdag zijn we u graag weer van dienst voor al uw vragen over de Vastgoedscanner!

Bereikbaarheid dinsdagmiddag 11 september logo
LEES MEER

Tarieven Vastgoedscanner 2018

Met ingang van 1 januari 2018 zullen enkele tarieven worden gewijzigd. De oorzaak ligt in de wijziging van de tarieven die aan DataLand worden doorberekend en ontwikkelingen rondom de beschikbaarheid van WOZ-gegevens.

Tarieven Vastgoedscanner 2018 logo
LEES MEER

Verificatie e-mailadressen Vastgoedscanner

Op 25 april is er aan alle gebruikers van de Vastgoedscanner een e-mail gestuurd met het verzoek om het e-mailadres dat gebruikt wordt om in te loggen op de Vastgoedscanner, te verifiëren.

Verificatie e-mailadressen Vastgoedscanner logo
LEES MEER